Vrijwilliger worden

Maak jij het uit?

team
Wij zoeken parttime brandweermannen of –vrouwen.

Deze vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijding door de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde vraagt. Wij gaan je dat leren! Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Als vrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding per uur voor het opleiden, oefenen en de inzetten.

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je!

Contactformulier

 

 

 

 

 

Leden van de vrijwillige brandweer moeten in het verzorgingsgebied van de brandweerpost wonen. Hierbij gaat de voorkeur uit naar vrijwilligers die overdag in het verzorgingsgebied beschikbaar zijn.
De minimale leeftijd van instroom is 18 jaar. Een medische keuring en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maken deel uit van de selectieprocedure.

Nadat je dit formulier hebt ingevuld wordt er binnen een week contact met je opgenomen door de postcommandant of iemand van de wervingscommissie van Brandweer Leusden

Bedankt voor je belangstelling voor de VRU brandweerpost Leusden!