Materieel

Materieel

Om op alle voorkomende taken goed voorbereid te zijn, beschikken we over flink wat materieel. We hebben onder andere 2 tankautospuiten, een bus voor extra mankracht en een haakarmvoertuig waar we verschillende containers op kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld het groot water transport. Daarmee kunnen we over meerdere kilometers water verplaatsen. Bijvoorbeeld bij een groot incident in het buitengebied waar de waterbron een meer is dat 3 kilometer verderop ligt.

TAS 649

materieel05
De 649 is een 4x4 tankautospuit die helemaal toegerust is voor natuurbranden. Op het dak zitten twee bluskanonnen die bediend worden door twee manschappen met ademlucht om via de dakluiken. Aan de voorzijde zit nog een bluskanon (ook wel: monitor). Deze is van binnen te besturen. De 649 kan zichzelf in een waternevel hullen ter bescherming. Verder heeft hij de uitrusting van een gewone tankautospuit; zoals twee hogedrukslangen, lagedruk slangen en speciaal gereedschap voor hulpverlening. Dit natuurbestrijdingsvoertuig kan in het hele land voor bijstand worden ingezet.

Vanuit het dakluik van de 649 kan je de twee dakmonitoren bedienen. Niemand hoeft dan in principe het voertuig te verlaten voor bluswerkzaamheden.

TAS 647

materieel05
De 647 is een volwaardige tankautospuit, maar kleiner van formaat dan de grote 649 Vooral als we brand meldingen krijgen in het dorp waarbij we mogelijk onze weg moeten vinden door smallen straatjes, nemen we de 647

LDN 685 haakarmvoertuig

Haakarmvoertuig
We beschikken over een 6x6 haakarmvoertuig waar verschillende specialistische containers op getakeld kunnen worden. Zoals de WTH548, een container met een grote watervoorraad en twee dakmonitoren. Of de dompelpomp in combinatie met speciale dikkere slangen om water over grote afstand (meerdere kilometers als het nodig is) te kunnen transporteren.

Dompelpomp

Dompelpomp
Het haakarmvoertuig kan ook de dompelpomp naar een locatie brengen waar dringen behoefte aan veel water is. Denk aan natuurgebieden of grote bedrijventerreinen waar de standaard brandkranen niet voldoende watercapaciteit kunnen leveren voor alle brandweervoertuigen en waterkanonnen. De pomp (het voorste deel op de foto komt in het (natuur)water te liggen en zuigt een enorme hoeveelheid water aan.

Manschappenbus

Manschappenbus
Voor het vervoer van manschappen of extra klein materiaal beschikken we over een Volkswagen manschappenbus.

OVD

OVD
De Officier van dienst (OvD) rijdt tijdens zijn piketdienst in een 4x4 Nissan.

Dodge

Dodge
Onze nostalgische trots is de oude Dodge: Liefdevol onderhouden door een aantal vrijwilligers en een dankbaar voertuig voor diverse activiteiten zoals de Sinterklaas intocht.

Merk & Type: Dodge T214
Bouwjaar: 1943
In dienst: 1950
Uit dienst: 1967

Diversen

Divers
Naast ons rijdend materieel kunnen we vanuit het district diverse oefencontainers aanvragen, zoals de brandcontainer.